Wat is de beste manier om sinaasappelschijfjes te drogen?

Hobby door Chloe

Wanneer de koude dagen aanbreken zien we ze steeds vaker voorbijkomen: gedroogde sinaasappelschijfjes. Dit zorgt voor een ultiem winters gevoel en je kan er ontzettend veel leuke dingen mee decoreren. Maar hoe pak je dit nou aan? Wij vertellen je wat de beste manier is om sinaasappelschijfjes te drogen.

Hoe droog je sinaasappelschijfjes?

Er zijn verschillende manieren om sinaasappels te drogen. Zo kan je dit doen in de oven, maar ook in de airfryer. Toch raden wij aan het in de oven te doen. Een airfryer gaat namelijk een stuk sneller en dus is de kans dat ze verbranden ook groter. Dat willen we natuurlijk niet hebben en daarom leggen wij je stap voor stap uit hoe je sinaasappelschijfjes droogt in de oven.

Zo droog je sinaasappelschijfjes in de oven

Het drogen van sinaasappelschijfjes is eigenlijk heel simpel. Je moet gewoon even de juiste stappen weten en dan kan je zo aan de slag. 

  1. Haal een paar handsinaasappelen in huis (deze drogen beter dan perssinaasappels).
  2. Verwarm de oven voor op 100 graden en snijd ondertussen de sinaasappels in schijfjes van gewenste dikte.
  3. Gebruik nu een keukenpapiertje om de sinaasappelschijfjes vast wat van hun vocht te laten verliezen.
  4. Pak hierna een rooster (zonder bakpapier) waarop je de sinaasappelschijfjes in de oven kan doen en verdeel ze. Op deze manier komt de warmte niet alleen van boven, maar ook van onder.
  5. Droog de sinaasappelschijfjes nu voor zo’n drie uur in de oven. Hoe lang het precies duurt is afhankelijk van de dikte van de schijfjes. Hoe dikker ze zijn, hoe langer het duurt voor ze goed gedroogd zijn.

Ander fruit drogen

Naast sinaasappels kun je ook andere vruchten gebruiken om gedroogde schijfjes van te maken. Denk aan citroen, appel, grapefruit, limoen en bloedsinaasappel. Niet alleen leuk ter decoratie in huis, maar ook om bijvoorbeeld een extra touch aan je drankje te geven. Zo kan je een stuk gedroogd fruit op de rand van een glas doen. Een feestelijke sfeer gegarandeerd!