Lifehack: zo houd je je huis langer stofvrij

Life Hacks door Chloe

Stof in huis lijkt soms onmogelijk om vanaf te komen. Hoewel je net het hele huis hebt gesopt, zie je een dag later de stof alweer liggen. Heel vervelend, maar gelukkig hebben wij hier een handige truc op gevonden. Met deze hack blijft je huis namelijk veel langer stofvrij.

Hiermee houd je je huis langer stofvrij

Ben jij er klaar mee om na het stoffen de stofdeeltjes alweer naar beneden te zien dwarrelen? Let dan even op. Deze lifehack zal er namelijk voor zorgen dat je huis veel langer stofvrij blijft en het niet voelt alsof al je harde werk voor niets is geweest. Het verlossende antwoord: wasverzachter.

Wasverzachter als schoonmaakmiddel

Hoewel je normaal waarschijnlijk allesreiniger gebruikt om de boel mee te soppen, is wasverzachter het ideale middel om stof tegen te gaan. Dit stoot stof namelijk af. Ideaal dus om plekken mee schoon te maken die snel stoffig worden. Denk bijvoorbeeld aan je vensterbank, lampen of de televisiekast.

Zo gebruik je het

Eigenlijk is de truc heel simpel. Je vult gewoon een teiltje water zoals je dat altijd doet en voegt een scheutje wasverzachter toe. Hierna even alles afstoffen en je zal merken dat je huis veel langer stofvrij blijft. En wist je dat wasverzachter ook zorgt voor een beschermlaagje? Dit maakt het middeltje dan ook ideaal om de ramen mee te lappen. Nog wel een kleine sidenote: gebruik dit middeltje niet op elektrische apparaten of houtsoorten. Deze meubels kun je beter gewoon met alleen wat lauw water afstoffen.