Dit is het recept voor een heerlijke Franse walnoten-honingtaart

Food door Zora

Ben je gek op de gekarameliseerde notentaarten die je overal in Frankrijk kunt vinden? Wij hebben een heerlijk recept voor een walnoten-honingtaart die jij eenvoudig zelf kan maken. Scrol verder voor de instructies!

Ingrediënten voor het deeg

Voor dit recept heb je een springvorm nodig van 22 - 24 centimeter

  • 200 gram bloem, gezeefd
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 100 gram koude boter, in blokjes
  • 1/2 tot middelgroot ei, losgeklopt
  • Bakbonen

Ingrediënten voor de vulling

  • 100 gram boter
  • 100 gram honing
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 75 ml slagroom
  • 200 gram gepelde walnoten, in stukjes

Bereidingswijze

Deeg

  1. Gebruik een keukenmachine om de bloem, boter en poedersuiker in te mengen. Voeg het ei toe en meng totdat je een bal hebt. Rol deze in keukenfolie en leg het een half uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de springvorm met het deeg en voeg een laagje bakbonen toe. Bak het vijftien minuten blind in de oven.
  3. Haal de vorm uit de oven en kieper de bakbonen eruit. Wacht tot de korst is afgekoeld.

Vulling

  1. Gebruik een steelpannetje om de boter in te smelten en voeg vervolgens de suiker, slagroom en honing toe. Breng het aan de kook en laat het gedurende twee minuten borrelen.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes walnoten toe. Even roeren.
  3. Pak de afgekoelde bakvorm en voeg de vulling toe. Bak de taart 15 minuten.
  4. Haal de taart eruit en laat de taart afkoelen in de vorm.

Bon appétit!