DIY: De leukste herfstknutsels

Hobby door Zora

Herfstcreaties maken is één van de leukste tijdverdrijven wanneer het koud en guur buiten is. Door creatief bezig te zijn, raak je helemaal ontspannen en daarnaast ben je ook nog eens in contact met de natuur omdat je hier de meeste knutselmaterialen kan vinden die jij voor deze kunstwerkjes nodig hebt. Wij hebben zeven voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

1. Herfst kaars

Een mason jar tover je eenvoudig om in een gezellige kaarshouder voor deze herfst. Gebruik herfstbladeren, of creëer ze zelf, en plak deze met behulp van een spons en Modge Podge (lijm en vernis in één) op de mason jar. Waxine lichtje erin en klaar!

2. Muurdecoratie

Maak een wandeling in de natuur en ga op zoek naar een lange sterke tak en een aantal herfstbladeren waarmee jij deze geweldige muurdecoratie kan namaken.

3. Kom van herfstbladeren

Hoe cute is deze kom?! Met behulp van een ballon, herfstbladeren en behanglijm knutsel jij deze creatie in elkaar in no-time.

 

4. Stoffen pompoen

Wanneer we denken aan de herfst, denken we aan pompoenen. Dit schattig exemplaar is gemaakt van vilt, draad en kussenvulling.

5. Vlinder van herfstbladeren

Maak gebruik van materialen die jij kan vinden in de natuur om een vlinder in elkaar te knutselen. Denk aan herfstbladeren, takjes, dennenappels, bessen, distels, enz.

6. Krans van kastanjes

Wil jij een herfstkrans knutselen, maar dan anders? Wij vinden deze variant met kastanjes super tof!

7. Kunst met kastanjes

Kastanjes zijn ook de perfecte herfstitems om kleine kunstwerkjes mee te maken. Een klein penseeltje en witte verf is alles wat je nodig hebt om jouw creativiteit de vrije loop te laten!