3 manieren om jouw huis naar de herfst te laten ruiken zonder geurkaarsen

Wonen door Zora

Eén van de manieren om in de herfstsferen te komen is door leuke DIY creaties te maken, maar je kunt in plaats daarvan ook jouw reukzintuig verwennen. Je kunt dit doen met behulp van geurkaarsen, maar er zijn ook alternatieven. Wij leggen drie manieren aan jou uit om jouw huis naar de herfst te laten ruiken.

1. Verse of gedroogde bloemen

Jij laat jouw stulpje lekker ruiken met verse bloemen. Kruidige varianten zoals basilicum, munt of oregano zijn een goede keuze. Hetzelfde geldt voor eucalyptus, deze is zowel vers als gedroogd perfect om een lekkere herfstgeur te verspreiden. Naast eucalyptus is gedroogde lavendel en geurende rozen ook een goede optie. Plaats jouw gedroogde bloemen uit direct zonlicht en weg van warmtebronnen.

2. Bloemenwater

Bloemen gebruik je ook nog op een andere manier om geur te verspreiden, namelijk door bloemwater te maken. Wikkel geparfumeerde bloemblaadjes of kruiden in een kaasdoek en laat het een nacht staan. Knijp de volgende dag de kaasdoek met bloemblaadjes en kruiden uit in water en kook het totdat er twee eetlepels overblijven. Spray en geniet!

3. Essentiële oliën

Een andere manier om geur te verspreiden deze herfst is met een aromadiffuser. Gebruik essentiële oliën die warm, pittig en zoet zijn. Denk aan kaneelschors, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. Daarnaast zijn gember, vetiver en patchouli ook grote favorieten. Ben je meer fan van houtoliën? Kies dan voor cederhout of zwarte spar.

Geurkaarsen voor de herfst

Maak je toch liever gebruik van geurkaarsen? We zetten een aantal voor je op een rijtje: