De 4 tekenen dat jouw lakens aan vervanging toe zijn

Wonen door Zora

Soms is het tijd om dingen weg te doen. Bijvoorbeeld wanneer jouw gordijnen of handdoeken hun beste tijd gekend hebben, zou je ze moeten inruilen voor nieuwe exemplaren. Hetzelfde geldt voor jouw lakens! Dit zijn de vier tekenen dat jij jouw dekbedovertrek aan vervanging toe is.

1. De lakens hebben scheuren

Kleine gaatjes in jouw lakens zijn geen probleem, deze kun je vaak naaien. Grote scheuren daarentegen zijn een teken dat de vezels versleten zijn en dat het de hoogste tijd is om nieuwe lakens aan te schaffen. Het ziet er toch niet zo charmant uit, en jouw rustplekje verdient beter!

2. De lakens hebben vlekken

Een vlek in jouw lakens kan gebeuren, vooral als jij iemand bent die wel een kopje koffie of glaasje wijn lust in bed. Tip! Met een combinatie van waterstofperoxide, witte azijn en afwasmiddel kom je van veel van deze vlekken af. Ruil jouw laken echter wel om voor een nieuw exemplaar wanneer jij hardnekkige plekken hebt waar jij niet meer van afkomt. Hetzelfde geldt voor beddengoed waarvan de kleur vervaagd is en voor witte lakens die geel zijn uitgeslagen.

3. Het materiaal is versleten

Zijn jouw lakens gekrompen, uitgerekt of heb je last van pillen? Dan heeft het materiaal van jouw lakens zijn beste tijd gekend. Verwen jezelf met een nieuwe set! Vind je het zonde om ze weg te doen? Hergebruik ze dan bijvoorbeeld als schoonmaakdoeken.

4. De lakens zijn oud

Lakens gaan nu eenmaal niet mee voor altijd. Wanneer jij ze al een tijdje in bezit hebt, is het tijd om ze te vervangen. Een set zou je eigenlijk elke twee tot drie jaar moeten vervangen of ongeveer na honderd keer wassen. Koop jouw volgende favoriete lakens in bulk zodat je langer van ze kan genieten!