Hack: zo maak jij jouw botte pincet weer scherp

Life Hacks door Zora

Na veelvoudig gebruik en verloop van tijd is het het normaal dat jouw pincet uiteindelijk niet werkt zoals de eerste dag. De punt wordt steeds ronder, waardoor de grip veel moeilijker wordt. Maar je hoeft ze niet te vervangen door een nieuw exemplaar. Jij kan jouw botte pincet weer scherp maken met de volgende drie methodes.

Pincet scherp maken met een nagelvijl

De snelste en makkelijkste methode om een botte pincet weer scherp te krijgen, is met een nagelvijl. Open de tang en plaats de punten aan beide zijden van de vijl. Beweeg de nagelvijl heen en weer en check of jouw pincet alweer scherp is. Nog niet? Herhaal dan het proces totdat jouw pincet weer als nieuw is.

Pincet slijpen met schuurpapier

Heb je geen nagelvijl maar wel schuurpapier in huis liggen? Dan kun je dit ook gebruiken om jouw pincet te slijpen. Pak met het pincet het schuurpapier vast en maak bewegingen van links naar rechts.

Pinchet scherp maken met een scheermesje

Ten slotte kun je ook nog een scheermesje gebruiken, maar met deze methode moet je wel voorzichtig zijn. Open het pincet en slijp het onderste deel een paar seconden in de tegenovergestelde richting. Jouw pincet is weer helemaal scherp!