De mooiste binnenplanten voor de herfst

Wonen door Chloe

Hij beweegt gedurende de dag. ’s Avonds staan de bladeren meer omhoog en de volgende ochtend laten ze zich weer langzaam zakken. Hoewel we stiekem nog een beetje in onze zomervibes zitten, is de herfst toch al dichterbij dan we denken. Dat betekent kaarsjes aan, onder een kleedje op de bank kruipen en de warme kleuren weer naar binnen halen. En hoe kan je dat nou beter doen dan met wat leuke planten? Deze binnenplanten wil je deze herfst in huis hebben.

1. Ficus Elastica

Deze plant staat in Nederland ook wel bekend als de Rubberplant. Met zijn donkere en stevige bladeren is dit echt een eyecatcher in je woonkamer. De plant kan vrij groot worden en is dus ook ideaal om dat ene lege hoekje in de woonkamer mee op te vullen. Stop hem in een mooie terracotta pot en het schreeuwt warmte en gezelligheid.

2. Plectranthus Scutellarioides

Deze naam is nogal lastig uit te spreken, maar gelukkig staat deze plant ook wel bekend als de siernetel. Als je deze plant ziet dan krijg je meteen zin in de herfst. Het prachtige roze blad zorgt ervoor dat hij lekker opvalt in huis. Het is wel belangrijk dat deze plant veel licht krijgt. Op deze manier blijft de kleur het mooist

3. Scindapsus Pictus

Dit is één van onze favoriete hangplanten. De Scinfapsus Pictus is heel makkelijk in verzorging. Hij heeft namelijk maar weinig aandacht en water nodig. Het leuke is dat je de plant kan laten hangen of klimmen. Altijd wel een oplossing te vinden voor jouw interieur dus.

4. Stromanthe

Deze plant heeft iets weg van de populaire Calathea, maar je ziet wel degelijk een verschil. Met de prachtige strepen en combinatie van groen en rood voegt deze plant echt iets toe aan je interieur. Het grootste voordeel is dat deze plant houdt van vochtige en donkere plekken. Ideaal voor in de badkamer dus.

5. Maranta Fascinator

Ook deze plant heeft een prachtig groen blad aan de bovenkant en is rood van onder. Ook heeft de Maranta Fascinator een prachtig patroon waardoor je er nooit op uitgekeken raakt. En het leukste van deze plant?