5 winterharde planten voor een gezellige wintertuin

Wonen door Chloe

Ondanks dat we in de winter een stuk minder gebruik maken van de tuin dan in de zomer, is het wel zo leuk als het er een beetje gezellig uitziet. En in het winterzonnetje een warme chocomel in de tuin drinken is natuurlijk nog leuker met wat planten om je heen. Hoewel veel planten niet zo goed tegen de kou kunnen, zijn deze planten in de winter ook nog prachtig. 

1. Winterviolen

De naam zegt natuurlijk al genoeg, maar winterviolen zijn perfect voor het koude winterseizoen. Ze kunnen goed tegen de vrieskou en staan dus ook in de winter hartstikke gezellig in je tuin. Ze krijgen geen nieuwe knoppen, maar zijn qua kleur nog prachtig.

2. Sneeuwvlokje

Nog zo’n plant met een winterse naam. Niet gek dus dat ook deze plant geschikt is voor het najaar. Ondanks dat ze er niet zo sterk uitzien, zijn ze dat zeker wel. Sneeuwvlokjes zijn in tegenstelling tot de meeste planten juist gek op de kou. Ze bloeien dan ook in januari en februari. Hoe leuk is dat?

3. Japanse sierkers

Een Japanse sierkers heeft prachtige witroze bloemen en kan wel acht meter de lucht ingaan. Deze winterharde plant bloeit de hele winter door en dus heb je er maanden plezier van.

4. Skimmia

Deze plant groeit vanaf november tot maart. Zo kan je dus de hele winter genieten van deze prachtige plant. Hij is erg makkelijk in onderhoud en er zijn verschillende soorten. Zo heb je mannelijke varianten zonder bessen en vrouwelijke varianten die wel bessen groeit.

5. Winterheide

Deze winterharde plant groeit van december tot april. Zo overbrug je dus net het voorjaar en heb je altijd gezelligheid in de tuin. Deze plant moet wel gesnoeid worden. De beste periode om dit te doen is in april. Dat komt goed uit, want dan ben je toch al druk in de tuin bezig om hem klaar te maken voor het voorjaar.