Inspiratie: jouw stulpje aankleden voor aankomende herfst

Wonen door Zora

Kijk jij ernaar uit om lekker knus binnen te zitten met elkaar wanneer het buiten guur weer is? Dan kan jij beginnen met het klaarmaken van jouw stulpje voor aankomend seizoen om alvast in de herfstsferen te komen. Wij geven jouw vijf tips om jouw huisje gezellig aan te kleden voor de herfst.

1. Kleurenpalet

Om jouw stulpje klaar te maken voor de herfst, is het juiste kleurenpalet een goed begin. Zomerse pasteltinten maken plaats voor kleuren zoals bruin, rood en oranje. Daarnaast zijn de tinten blauw, groen en paars ook prachtige herfstkleuren. Alle aardetinten zijn perfect!

2. Verlichting

Jouw huisje maak je voor aankomende seizoen gezellig met behulp van verlichting. Verruil jouw lampenkampen voor varianten in het hiervoor genoemde kleurenpalet en maak het gezellig door geurkaarsen neer te zetten en lichtslingers op te hangen.

3. Woonaccessoires

Ruil jouw zomerse woonaccessoires in voor exemplaren die goed passen bij het seizoen. Denk aan beddengoed, vazen, kandelaren, servies, vloerkleden, handoeken, enz. Daarnaast kun je het nog leuker maken door zelf herfstcreaties te DIY-en.

4. Materialen, texturen en patronen

Naast het spelen met kleur, kun je ook een herfstsfeer creëren met behulp van materialen, texturen en patronen. Natuurlijke materialen zijn perfect voor aankomend seizoen, hetzelfde geldt voor zachte texturen, items met franje en patronen zoals plaid en ruitjes.

5. Gezelligheid

Het allerbelangrijkste is dat jij een gevoel van gezelligheid creëert om knus thuis te komen wanneer het buiten guur weer is. Doe dit door cozy plekjes te maken met behulp van kussens en spreien bijvoorbeeld bij het openhaard of bij jouw leesplekje voor het raam.