Met deze 7 tropische huisplanten maak jij van jouw stulpje een jungle

Wonen door Zora

Is een huisje zonder groen geen thuis voor jou en waan jij je het liefst in een jungle? Dan zijn mooie grote tropische planten perfect voor in jouw stulpje. We hebben de zeven prachtigste planten voor jouw op een rijtje gezet.

1. Cactus

Eigenlijk zijn cactussen een verschillende plantensoort en geen tropische planten, maar toch zetten we ze in dit lijstje omdat ze dezelfde zorg nodig hebben en decoratief zijn. Deze planten zijn er in vele maten en een grote slanke cactus staat geweldig in een hoekje van jouw kamer.

2. Palm

De palm is in verschillende soorten verkrijgbaar en het is de ultieme plant om van jouw huis een jungle te maken. Deze plant kan heel groot en breed worden en zal prachtig in jouw stulpje staan.

3. Wonderstruik

De wonderstuik is een kleurvolle tropische plant waarvan de bladeren de lucht ingroeien. Goed om te weten is dat deze plant een beetje giftifg is, dus als jij katten in huis hebt kun jij deze plant helaas beter overslaan.

4. Strelitzia

De strelitzia, ook wel bekend als de paradijsvogelplant, is een plant die echt opvalt. Strelitzias kunnen in het wild wel 10 meter hoog worden en kan dus van vloer tot plafond jouw kamer opvullen.

5. Monstera

De monstera is een tropische plant met prachtige ingehamde bladeren. Het is een van de meest populaire planten die veel mensen met trots in huis hebben staan.

6. Zamioculcas

De zamioculcas heeft geen bloemen maar is daarom niet saai of minder mooi. De stengels en fel groene bladeren zijn een toffe toevoeging voor jouw jungle.

7. Bananenplant

De bananenplant is steeds populairder aan het worden. Deze tropische plant heeft grote bladeren en wanneer deze goed wordt verzorgd kan de plant snel groeien.