Zo geef jij jezelf thuis een professionele pedicure

Beauty & Mode door Zora

Zijn jouw voeten toe aan een pedicure, maar wil je geen geld besteden aan een professional? Thuis kun jij jouw eigen voeten verzorgen met behulp van een aantal handige tips die wij met jou delen!

1. Voeten schoonmaken en exfoliëren

Als je gelakte nagels hebt, is de eerste stap om restjes nagellak te verwijderen met nagellakremover. Maak je voeten droog en maak ze vervolgens schoon met behulp van een nagelborstel. Maak daarna een voetenbadje met warm water en dompel jouw voeten onder gedurende 10 minuten. Voordat je ze eruit haalt, kun je ze voorzichtig scrubben met een speciale voetscrub. Gebruik je vingertoppen om met de scrub jouw voeten een cirkelvormige massage te geven over de gehele oppervlakte, tot aan je enkel. Maak ze goed schoon met water en droog ze af.

2. Eelt verwijderen

Poets met behulp van een puimsteen en een pedicure-vijl jouw hielen en drogere plekken. Gebruik een elektrische eeltverwijderaar als jouw voeten dat nodig hebben. Rond deze stap af met een normale vijl om de dode huid te verwijderen.

3. Teennagels verzorgen

Droog één voor één jouw tenen. Duw je nagelriemen voorzichtig terug en verwijder overtollige huid met behulp van een nagelriemmesje. Knip vervolgens jouw teennagels en vijl ze om ze vorm te geven.

4. Nagels lakken en hydrateren

Nu is het tijd om jouw nagels te lakken. Begin met een basecoat zodat jouw nagels niet geel worden. Breng na de basis twee lagen nagellak aan en eindig het met een topcoat om jouw nagellak te beschermen en langer mooi te houden. Wacht tussen elke laag om te zorgen dat het goed opgedroogd is. Tip! Je kan hiervoor ook een speciaal droogproduct gebruiken. Rond de pedicure af door jouw voeten te hydrateren met een voedende crème voor voeten en nagels.