Restantjes omtoveren tot een verse maaltijd: zo doe je dat

Food door Zora

Vaak maken we te veel van een maaltijd en hebben we restantjes over. We hebben niet per se zin om hetzelfde te eten, maar we vinden het ook zonde om het weg te gooien. Om voedselverspilling tegen te gaan en weer te kunnen genieten van restantjes alsof het een verse maaltijd is, hebben wij een aantal lekkere ideeën die we met je willen delen!

Bowl

Een van de beste manieren om restantjes om te toveren in een verse maaltijd is door er een 'bowl' van te maken. Voeg wat granen toe zoals quinoa, wat extra groenten en een lekkere dressing of saus toe zoals hummus.

Salade

Het maakt niet uit van welke maaltijd jij leftovers hebt, voeg wat groene bladeren er aan toe en jij hebt de volgende dag een lekkere salade als lunch!

Quesadillas

Snijd vlees of groentes die je over hebt in stukjes, stop het in een tortilla wrap en voeg lekker veel kaas toe. Voilà! Jij kan genieten van een heerlijke quesadilla.

Gevulde aardappel

Vul een zoete of gepofte aardappel met restantjes en jij hebt weer een volwaardige maaltijd. Tip! Voeg wat knoflook toe voor extra smaak.

Tortilla

Een Spaanse tortilla wordt gemaakt met aardappels, maar jij kan alle ingrediënten erbij toevoegen waar jij maar aan kan denken. Wees creatief met de leftovers die je hebt en geniet van jouw gepimpte tortilla!