5 tekenen dat jouw gordijnen aan vervanging toe zijn

Wonen door Zora

Heb jij al jaren dezelfde gordijnen en vraag jij je af of het een goede keus is om ze te vervangen? Er zijn een aantal tekenen die aangeven dat jouw stulpje toe is aan nieuwe exemplaren. Wij delen een aantal goede redenen met jouw om binnenkort nieuwe gordijnen aan te schaffen!

1. Beschadigd door de zon

Jouw gordijnen krijgen veel zonlicht en na een tijdje wordt de stof daardoor beschadigd. De zon kunnen jouw gordijnen uitgedroogd en stijf maken waardoor ze moeilijk te hanteren zijn. Het is tijd om ze te vervangen wanneer ze versleten zijn en niet meer goed hun doel kunnen vervullen!

2. Te veel poespas

Hebben jouw gordijnen te veel poespas? Denk aan binders, kwastjes, volants en andere gordijn stijlen die anno 2022 een beetje ouderwets zijn? Dan is het tijd om ze in te ruilen voor nieuwe exemplaren. Tegenwoordig zijn simpele, elegante en op maat gemaakte gordijnen perfect omdat je er jaren van kan genieten en ze niet gauw uit de mode gaan.

3. Ze zijn vies en versleten

Heb je huisdieren en/of een stel kinderen rond het huis rennen? Dan is de kans groot dat jouw gordijnen onder de dierenharen zitten en vol zitten met ander vuil. Het wordt aangeraden om ze elke drie tot zes maanden naar beneden te halen en ze te reinigen. Heb jij dit al een tijdje niet gedaan? Vervang ze door nieuwe exemplaren en maak ze regelmatig schoon!

4. Niet functioneel

Komt er te veel licht binnen en heb je eigenlijk verduisterende gordijnen nodig? Of heb je ergens in jouw stulpje behoefte aan transparante gordijnen voor wat meer privacy? Dan zijn de gordijnen die je hebt niet praktisch en heb je genoeg reden om ze te vervangen.

5. Tijd voor een nieuwe look

Wanneer jouw gordijnen niet meer passen bij de rest van de inrichting en je toe bent aan een nieuwe look is het ook tijd om te shoppen voor nieuwe!