Deze 5 fouten worden het vaakst gemaakt in een minimalistisch interieur

Wonen door Zora

Een minimalistisch interieur is heel populair tegenwoordig. Met behulp van licht, vormen en rustige materialen creeër je een rustig omgeving waar je echt in thuis kunt komen. Bij deze interieurstijl worden er vaak een aantal fouten gemaakt. We leggen ze aan je uit!

1. Het niet gezellig maken

Het is belangrijk dat je in een minimalistisch interieur de gezelligheid laat terugkomen. Dat kan je doen met behulp van planten, rijke kleuren, knusse textielen of houten meubels. Deze elementen geven warmte en karakter aan jouw stulpje.

2. Te veel items wegdoen

Minimalisme staat niet gelijk aan onpraktisch. Grote stukken weghalen kan een ruimte groter doen lijken, maar dat hoef je alleen te doen wanneer het item echt overbodig is. Sommige meubelstukken zijn super functioneel en maken jouw ruimte niet rommelig. Een bar cart of een boekenplank kunnen juist bijdragen aan een minimalistische stijl. Dat zijn items die zich al in een ruimte bevinden en je huisje op een esthetische manier kunnen representeren.

3. Metalen combineren

Heb je een badkamer in een minimalistisch interieur, dan wordt vaak de fout gemaakt door verschillende metalen met elkaar te combineren. De afwerking van de douche, de gootsteen en andere (kleine) details moeten consistent zijn.

4. Te monochroom

Items met elkaar matchen is geweldig, maar het kan ook te veel worden. Een minimalistische ruimte is perfect wanneer er verschillende tinten worden toegepast en natuurlijke materialen. Maar let wel op: houdt het niet te veilig! Ga bijvoorbeeld ook voor een meubelstuk met metalen poten. Houd het visueel interessant door het niet te eentonig te maken.

5. Geen diepte toevoegen

Om een minimalistisch interieur te laten slagen, is het belangrijk dat jouw inrichting niet vol staat met saaie en oninteressante stukken zonder textuur. Maak zoveel mogelijk gebruik van verschillende texturen en stoffen. Kies bijvoorbeeld voor zachte stoffen zoals bouclé, fluweel en faux bont. Verwerk patronen met behulp van sierkussens, behang, enz.