De beste 5 food hacks die iedereen moet kennen

Food door Zora

Wanneer je geen ster bent in de keuken kun je af en toe wel wat handige tips gebruiken. Weet je bijvoorbeeld niet hoe jij een wrap op de juiste manier moet vouwen of hoe jij boter snel op kamertemperatuur krijgt? Wij leggen dit en nog meer food hacks aan je uit!

1. Pulled chicken maken met een handmixer

Heb jij pulled chicken nodig voor een heerlijk gerecht? Met deze hack is het heel eenvoudig. Kook kipfilets 10 minuten gaar in een pan met kippenbouillon. Doe de kipfilets in een kom en gebruik een handmixer. Mix totdat jij tevreden bent met het resultaat!

2. Veel brood tegelijk roosteren in de oven

Wil jij voor een zondagse brunch veel brood roosteren? Dit kan eenvoudig door gebruik te maken van de bakplaat en het ovenrooster. Plaats het ovenrooster boven op de bakplaat en stop de sneetjes brood ertussen. Zet de oven aan en wacht tot ze goudbruin zijn. Jouw broodrooster is eigenlijk overbodig!

3. Hack voor het vouwen van wraps

Ben jij altijd aan het klooien met tortilla wraps en valt meestal de helft van het voedsel eruit? Dan vouw je ze waarschijnlijk op de verkeerde manier. Vouw de wrap eerst dubbel aan de zijkanten en rol deze vervolgens op aan de onderkant tot aan het midden. Vouw vervolgens de zijkanten opnieuw en ga verder met rollen. Voilà!

4. Sinaasappel goed open maken

Een sinaasappel pellen is hartstikke simpel met deze hack. Snijd het stuk fruit doormidden en duw vervolgens de stukjes sinaasappel eruit. Eenvoudiger kan het niet!

5. Boter raspen

Ben je vergeten de boter op tijd uit de koelkast te halen? Dit probleem los je op door de boter te raspen of door het te schaven met een kaasschaaf. Door dat je de boter nu in kleine stukjes hebt, komt het veel sneller op kamer temperatuur!

Volg het Instagramaccount #sterindekeuken voor nog meer food hacks!