Vakantie vieren in de zomer: 7 tips

Lifestyle door Zora

Het is zomer en voor de meeste tijd om vakantie te vieren. Ook al pak je niet het vliegtuig om ergens naar toe te gaan kun jij alsnog ervoor zorgen dat jij het ultieme vakantiegevoel ervaart. Denk aan verschillende activiteiten die jij zou organiseren als jij daadwerkelijk ergens op vakantie zou gaan: waterpret, wandelen, kamperen en meer. Wij geven je zeven tips!

Avondje sterren kijken

Een avondje sterren kijken in de zomer is een heerlijke manier om er even tussen uit te zijn en het vakantiegevoel te ervaren. Ga op zoek naar een plek waar je zo weinig last hebt van licht vervuiling zodat jij de sterrenhemel zo goed mogelijk kan bekijken. Denk aan een omgeving in de natuur zoals een bos of een nationaal park in de buurt. Ken je iemand met een verrekijker? Vraag of je deze mag lenen! Download een speciale app zoals Star Chart Om het stargazing nog leuker en interessanter te maken.

Een waterglijbaan maken

Waterplezier is onmisbaar wanneer het gaat om vakantie vieren in de zomer. Maak je eigen waterglijbaan in de achtertuin met behulp van een zeil, een klein beetje afwasmiddel en water. Glijden maar! Daarna trek in een lekker ijsje? Maal deze lekkere ijslolly van banaan en chocolade.

Film kijken in de openlucht

Wie houdt er niet van een film avondje met een grote bak popcorn? In de zomer worden er vaak openluchtbioscopen georganiseerd. Neem een kijkje of jij een film kan pakken in de buurt of organiseer er zelf een in de achtertuin op een zwoele zomeravond.

Maak een stadswandeling

We hoeven niet ver weg op vakantie te gaan om nieuwe plekken te ontdekken. Kies een stad uit die je niet of nauwelijks kent en maak een stadswandeling. Gebruik de app Walk the City om de wandeling nog interessanter te maken.

Kamperen in de achtertuin

Vakantie vieren staat voor sommigen synoniem aan kamperen. Pak de tenten, luchtbedden en slaapzakken uit de garage en host een kampeeravond in je eigen achtertuin. Maak het compleet met een klein vuurtje, marshmallows, een zaklamp en griezelige verhalen!

Geocaching

Geocaching is nog steeds populair en het is een fantastische manier om een wandeling interessanter te maken voor de hele familie. Geocaching houdt in dat je met behulp van een app op zoek gaat naar schatten in de real world die anderen hebben verstopt. Je komt op de meest onverwachtse plekken terecht wat bijdraagt aan het gevoel van er even tussen uit te zijn.

Dagje strand

Vakantie vieren zonder een dagje strand bestaat in ons woordenboek niet. Zonnebaden en vertoeven in het water is een must voor de ultieme vakantie vibes. Maak het nog leuker door een strandpicknick te organiseren!