Jouw matrashoes verschuift nooit meer dankzij deze trucs

Lifestyle door Zora

Een van de vervelendste dingen tijdens het slapen is wanneer de matrashoef verschuift en wegglijdt. Veel mensen herkennen dit probleem, vooral degene die veel woelen in bed. Wij vertellen je waar dit aan ligt en we delen drie trucs om het op te lossen!

De matrashoes heeft niet genoeg grip

Sommige matrashoezen zijn te glad waardoor er niet genoeg frictie is om de hoes op zijn plek te houden. Bij het aanschaffen van je volgende matrashoes kun je dus het beste gaan voor eentje met grip!

De matrashoes is te klein

Wanneer jouw hoes kleiner is dan jouw matras, zul je merken dat de hoes makkelijk wegglijdt. Vooral als jij iemand bent die veel beweegt tijdens het slapen. De oplossing? Een matrashoes kopen die wel past.

Gebruik laken spanners

Er zijn speciale laken spanners of bretels die dit veelvoorkomde probleem kunnen verhelpen. Ze zorgen ervoor dat jouw hoes rimpelvrij en strak gespannen blijft en dat de hoes op zijn plek blijft.

Gebruik een antislipmat

Een van de beste manieren om dit probleem op te lossen is door een antisplipmat te leggen onder jouw matrashoes. Jij kan elke nacht rustig slapen zonder dat de hoes verschuift!

Gebruik veiligheidsspelden

Een truc die je gelijk kan toepassen als jij veiligheidsspelden in huis hebt liggen, is het vastmaken van jouw matrashoes aan het matras in alle hoeken. Zorg dat jij genoeg veiligheidsspelden gebruikt zodat jouw matras niet kapot gaat!

Voilà, jij hebt nooit meer last van een matrashoes die verschuift!