Recept: verfrissende Ice Tea in 4 eenvoudige stappen

Food door Zora

Verlang je met dit hete weer naar een lekker verfrissend drankje? Met dit recept voor zelfgemaakte Ice Tea is dat geen probleem. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het is in no-time klaar om geserveerd te worden!

Ingrediënten

  • 1 liter koud water
  • 15 blaadjes munt
  • 4 zakjes thee
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 limoenen
  • IJsklontjes

Bereidingswijze

  1. Doe alle theezakjes in een grote kom samen met de helft van de muntblaadjes. Giet heet water (70 graden) in de kom en laat de infusie ongeveer vijf minuten intrekken terwijl jij de muntblaadjes zachtjes stampt. Op deze manier komen alle aroma's en smaken vrij.
  2. Pak een grote kan van minstens 1,5 liter. Snij één limoen in schijfjes en voeg deze samen met de suiker, de rest van de muntblaadjes en het koude water toe. Voeg ook de sap van de andere limoen toe en de thee infusie. Roer alles goed samen.
  3. Maak de Ice Tea op smaak door eventueel meer suiker toe te voegen. Doe de ijsklontjes erbij en laat het 30 minuten staan in de koelkast.
  4. Serveer de Ice Tea direct, goed koud en voeg eventueel nog meer ijsklontjes toe.

Tips

- Zorg dat je de thee niet te lang laat intrekken, anders wordt het te bitter. Zet een wekker zodat je niet vergeet om de theezakjes op tijd te verwijderen.

- Je kan alle soorten thee gebruiken. Experimenteer met verschillende smaken om dé perfecte Ice Tea voor jou te ontdekken.

- Experimenteer ook met verschillende zoetstoffen. Denk aan honing, agavesiroop, kokokssuiker of ahornsiroop.