Meer reizen in 2022: zo doe je dat

Lifestyle door Elsemieke

Het is weer de tijd van het jaar waarin mensen bezig zijn met bedenken welke vakantiebestemmingen ze willen bezoeken dit jaar. Meer reizen in 2022 is een voornemen dat op steeds meer mensen hun lijstjes voorkomt en met reden. Ben jij één van die mensen die vanaf dit jaar meer van de wereld wil zien? We hebben tips voor je hoe je in 2022 meer kunt reizen!

Dit is hoe jij meer kan gaan reizen in 2022

Wij zijn dol op reizen! Het liefste doen wij dat naar verre plekken zoals The States, tropische oorden als Thailand of de Maladiven, maar er zijn nog veel meer manieren om die droomvakantie te boeken. Reizen als op vakantie naar Egypte met TFI zijn dingen die je gemakkelijk online boekt, maar wat kan je nog meer doen om meer reizen in 2022 mogelijk te maken? We hebben 7 tips!

1. Ga op vakantie in eigen land

Als budget of milieu belangrijke kwesties zijn die jou tegenhouden om op reis te gaan, kijk dan niet verder dan ons eigen Nederland. Er is in Nederland genoeg te beleven wat jij misschien nog nooit gezien hebt. Bezoek een uithoek van het land waar jij nog nooit geweest bent en ontdek wat deze streek allemaal te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld de Waddeneilanden, Zeeland of Limburg. Ons landje is misschien wel klein, maar het is zeker de moeite waard om te ontdekken. Een stedentrip in eigen land is ook super leuk. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen of Maastricht: allemaal steden met een oude kern, leuke restaurant en dingen én een hoop activiteiten om te doen.

2. Ga op een stedentrip met je partner

Niks is zo romantisch als een weekendje slenteren door Parijs met jouw partner. Of wat dacht je van een paar dagen musea bezoeken in Berlijn of shoppen in Londen. Stedentrips zijn heerlijke reizen om te maken wanneer je niet lang weg kan, maar toch veel wilt doen. Dus als jij graag meer wil reizen in 2022 maar bang bent dat je te weinig vrije tijd hebt, ga dan op een stedentrip voor een weekend. Stedentripjes zijn niet alleen leuk om te maken met jouw partner, het is ook een super gezellig weekendje weg met je beste vriendin, je moeder of je zus. De ideale mogelijkheid om wat extra tijd door te brengen met elkaar en er even tussenuit te zijn.

3. Houd jouw paspoort up to date

Als je wilt reizen, heb je vaak (afhankelijk van jouw bestemming) een ID kaart of paspoort nodig. Als jouw identificatiebewijs verlopen is of op het punt staat om te verlopen, kan dit jou ervan weerhouden om te gaan reizen. Zorg er daarom voor dat jouw paspoort en ID up to date zijn als je dol bent op reizen, ook als je nog geen reis geboekt hebt of zelfs nog niet eens weet waar je naartoe wilt. Hiermee voorkom jij dat dit probleem jou tegenhoudt wanneer je daadwerkelijk op reis wilt gaan. Check dus even de verloopdatum van jouw identificatiebewijzen en zorg ervoor dat jij dit jaar niet tegen problemen aanloopt tijdens het reizen.

4. Bezoek een vriend of familielid dat in het buitenland woont

Heb jij een vriend of familielid die in het buitenland woont en heb je deze al lang niet meer gezien? Dan heb jij een goed excuus om op reis te gaan dit jaar. Ga een weekje bij jouw vriend of familielid op bezoek en vraag of ze je kunnen rondleiden in een mooie stad waar ze (dichtbij) wonen maar ga ook vooral zelf op onderzoek uit. Gebruik deze reis om tijd door te brengen met jouw vriend of familielid maar ook voor jezelf om te genieten van een nieuwe omgeving en om deze te ontdekken. Je kan deze reis ook gebruiken als een eerste stap naar alleen reizen. Als je solo reizen eng vindt, kan jij jezelf leren hiermee om te gaan door een bekende te bezoeken. Je reist misschien wel alleen, maar je zal alsnog iemand hebben om op terug te vallen wanneer jij liever iets samen gaat doen. 

5. Schaf een goede koffer aan

Je koffer is één van de belangrijkste bezittingen tijdens het reizen. Als jij van plan bent om dit jaar meer te gaan reizen dan is het dus verstandig om hier een goed exemplaar van in huis te hebben. Ga op zoek naar een koffer die genoeg ruimte biedt, handig is om mee te nemen en er ook niet al te simpel uitziet. Zo voorkom je dat jij jouw koffer nooit meer terug kan vinden op een druk vliegveld. De juiste koffer kan een enorm verschil maken in jouw reiservaring en is dus zeker een belangrijk punt tijdens jouw voorbereiding voor je volgende reis. Houd ook rekening met de maat van de koffer. Maak je bijvoorbeeld een kort tripje? Schaf dan een koffer aan die meetelt als handbagage. Voor langere reizen kan je beter een exemplaar aanschaffen die in het ruim moet. Dan hoef je namelijk ook niet meerdere tassen mee te sleuren over het vliegveld.

6. Research de bestemmingen die je wil bezoeken

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt en weet waar je naartoe gaat, is het tijd voor een flinke dosis research. Waar zouden we toch zijn zonder Google. Ga op onderzoek uit en ontdek de mooiste bezienswaardigheden van jouw bestemming, de fijnste hotels en de restaurants met het lekkerste eten. Aan de hand hiervan kan jij een handige route uitstippelen en een lijstje maken van dingen die je absoluut gedaan wilt hebben. Bekijk ook hoe het openbaar vervoer werkt als jij van plan bent om dit te gebruiken. Zorg ervoor dat jij zo veel mogelijk van tevoren weet zodat jij, wanneer je daar eenmaal aankomt, niet voor verrassingen komt te staan. Op die manier kan jij optimaal relaxen en genieten van jouw vakantie.

7. Download handige reisapps

Om jouw reiservaring nog makkelijker te maken, zijn er een hoop apps als hulpmiddel. Download bijvoorbeeld apps die jou kunnen helpen bij het vinden van een overnachtingsplek, zoals Airbnb. Ook kan je gebruik maken van apps die jou kunnen helpen met transport, denk hierbij aan Uber of een lokale openbaar vervoer app, zoals de NS app in Nederland. Tot slot zijn apps voor het kopen van ticket en het maken van reserveringen ook ontzettend nuttig. Een app die je zou kunnen downloaden voor kaartjes is bijvoorbeeld Tiqets. Via deze app kan je kaartjes bestellen voor de leukste attracties over de hele wereld en scoor je een goede deal. Met Open Table kan je makkelijk vanaf jouw telefoon reserveringen maken in restaurants, handig voor iedereen onder ons die moeite heeft met talen of last heeft van belangst. Zo hoef jij zo min mogelijk tijd te besteden aan het regelen van deze zaken en houd jij meer tijd over om te genieten van jouw welverdiende vakantie.