Deze 5 schoonmaakhacks kun jij beter overslaan

Life Hacks door Zora

Het internet staat vol met allerlei schoonmaak hacks die jij kan toepassen om jouw stulpje schoon te houden. Echter zijn er een aantal die jij beter kan overslaan. Welke dit zijn vertellen we je hier.

1. Glassex gebruiken om spiegels schoon te maken

Glassex wordt vaak gebruikt om spiegels schoon te maken. Het kan echter het reflecterende oppervlak van de spiegel beschadigen en het verwijdert niet de vette of witte waas, het maakt het alleen maar viezer. Gebruik in plaats hiervan warm water en een zacht schoonmaakdoekje. Heb je na het schoonmaken nog strepen op je spiegel? Gebruik vochtig krantenpapier om de strepen te verwijderen en het weer te laten blinken.

2. Azijn gebruiken voor alles

Azijn kan gebruikt worden om veel dingen schoon te maken, maar het is niet dé schoonmaak oplossing voor alles. Voor het reinigen van hardhouten vloeren kun je deze schoonmaak hack het beste links laten liggen. De zuurgraad van azijn kan jouw vloer beschadigen en het meer vatbaar maken voor krassen en slijtage. Gebruik in plaats hiervan een speciale schoonmaakmiddel voor hardhouten vloeren. Daarnaast is azijn ook niet geschikt voor granieten en marmeren bladen, stenen vloertegels, strijkijzers of eivlekken!

3. Bleek gebruiken om voegen schoon te maken

Je zou denken dat bleek het perfecte schoonmaakmiddel is om voegen schoon te maken in de badkamer, sterk genoeg om vlekken en schimmel aan te pakken. Helaas is bleek niet geschikt omdat het middel voegmateriaal kan laten slijten. Azijn is in dit geval wel de oplossing.

4. Wasmiddel gebruiken om tapijt schoon te maken

Je zou denken dat wasmiddel ook geschikt is om tapijt schoon te maken. Helaas zorgen de chemicaliën van sommige wasmiddelen ervoor dat de tapijtvezels worden beschadigd. Hierdoor gaat jouw tapijt eerder rafelen en kunnen er juist vlekken ontstaan. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor vloerkleden en tapijt als er een ongelukje ontstaat.