De 10 beste hacks om ruimte te besparen

Wonen door Zora

Woon je in een kleine ruimte of heb je veel huisgenoten met veel spullen? Dan is het fijn om zoveel mogelijk ruimte te kunnen besparen. Wij delen de 10 beste ruimtebesparende hacks met jou!

1. Verborgen wasrek

Een manier om ruimte te besparen is door items zoals wasrekken, strijkplanken en wasmanden weg te werken in het meubilair. Naast dat je ruimte over hebt, ziet het er ook nog netter en opgeruimder uit.

Meer op Instagram

2. Een opklapbed

Net als dat je sommige items weg kan werken, kan je ook ruimte besparen door meubels aan te schaffen die je kan opklappen. Denk aan een opklapbed, een opklaptafel en andere opklap meubels.

Meer op Instagram

3. Multifunctionele meubels

Een andere hack om zoveel mogelijk ruimte te besparen is het gebruiken van multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld een bed dat kan dienen als bank of een tafeltje dat tegelijktertijd een meubel is voor jouw lieve huisdier.

Meer op Instagram

4. Meubels met opbergruimte

Wanneer jij weinig ruimte hebt, maar veel spullen, dan zijn meubels met opbergruimte de oplossing voor jou. Tegenwoordig kun je bedden, tafels, banken, poefjes en nog veel meer meubelstukken vinden met ingebouwde opbergruimte.

Meer op Instagram

5. Plankverhogers

Er bestaan ook handige accessoires die jouw helpen om alle ruimte te benutten die je hebt. Om bijvoorbeeld meer servies kwijt te kunnen in jouw keukenkastjes kun je plankverhogers aanschaffen.

Meer op Instagram

6. Schuine ladeverdelers

Weet jij ook niet waar jij je onhandige lange tools voor in de keuken kwijt kan? Deze schuine ladeverdelers is de beste hack voor dit probleempje!

Meer op Instagram

7. Fietsen ophangen

Nog een hack is het ophangen van jouw spullen om ruimte te besparen. Hoe geniaal is de onderstaande oplossing?

Meer op Instagram

8. Kastdeuren benutten

Een andere manier om zoveel mogelijk ruimte te benutten en dus te besparen, is om ook jouw kastdeurtjes slim te gebruiken.

Meer op Instagram

9. Containers ophangen

Heb je meer plek nodig in jouw badkamer of in een andere ruimte? Hang containers op waar jij jouw spulletjes in kwijt kan.

Meer op Instagram

10. Opbergcontainers

Gebruik zoveel opbergcontainers als je kan om makkelijk te komen bij de items die je nodig hebt en om meer spullen kwijt te kunnen. Gebruik ze bijvoorbeeld in jouw koelkast.

Meer op Instagram