5 x alternatieven voor pizzabodems

Food door Zora

Zin in pizza maar geen zin om een pizzabodem klaar te maken? Er bestaan genoeg alternatieven die jij kan gebruiken als basis voor een pizza. De vijf beste vervangers voor een heerlijke pizza bodem delen we met jou!

1. Flatbread als pizzabodem

Flatbread of platbrood is één van de beste vervangers voor een pizzabodem. Je kunt ze kant-en-klaar krijgen in de supermarkt, maar je kunt ze ook zelf maken. Flatbread is veel eerder klaar omdat het geen gist bevat en het dus niet hoeft te rijzen. 

2. Tortilla wraps als pizzabodem

Beleg een tortilla wrap net als dat jij een pizzabodem zou versieren: met tomatensaus, kaas en jouw favoriete toppings. Leg jouw tortilla wrap pizza in de oven en bak het totdat het goudbruin en bubbly is. De basis is veel dunner dan een pizzabodem dus zorg ervoor dat jij het niet te zwaar belegt. Houd je wel van veel toppings? Kook deze dan van te voren en zorg dat je ze in dunne plakjes snijdt.

3. Pitabrood als pizzabodem

Pitabrood is de perfecte bodem voor mini pizza's. Het pitabrood zorgt ervoor dat jouw pizzabodem lekker knapperig is en het is binnen no-time klaar. Leuk als activiteit voor de kids!

4. Baguette als pizzabodem

Heb jij nog een oud stokbrood over? Een baguette is een heerlijk en knapperig alternatief om een pizza panini te maken. Beleg het met tomatensaus, mozzarella en jouw favoriete toppings. Maak het af met een beetje oregano en geraspte kaas.

5. Bladerdeeg als pizzabodem

Bladerdeeg is de meest ongewaardeerde alternatief voor een pizzabodem die er bestaat. Het is een geweldige knapperige gouden basis voor een pizza die jij binnen no-time op tafel zet.

Buon appetito!