Zo verwijder je zonnebrandcrème vlekken uit je kleding

Life Hacks door Zora

Zonnebrandcrème vlekken zijn vervelende en hardnekkige vlekken die zo snel mogelijk verwijderd moeten worden uit jouw kleding. Omdat zonnebescherming vaak op oliebasis is, kan het lelijke plekjes achterlaten. Hoe jij een zonnebrandcrème vlek kan verwijderen uit een kledingstuk leggen wij hier aan je uit!

1. Zo snel mogelijk actie ondernemen

Het is belangrijk dat de zonnebrandcrème vlek zo snel mogelijk wordt behandeld. Verwijder als eerst al het overtollig product van jouw bevlekte kledingstuk met behulp van een lepel. Ben je op het strand? Bestrooi de vlek met zand en laat het minimaal vijftien minuten intrekken. Dit helpt om de olie te absorberen totdat jij het kledingstuk goed kan wassen. Je kan ook talkpoeder of maïszetmeel gebruiken.

2. De zonnebrandcrème vlek voorbehandelen

Gebruik vlekverwijderaar om de zonnebrandcrème vlek voor te behandelen. Je kunt ook een krachtig vloeibaar wasmiddel gebruiken. Het wasmiddelmerk Persil wordt beoordeeld als een van de beste merken met voldoende enzymen om de olieachtige component van de vlek af te breken!

3. Schrob de vlek

Schrob de vlekverwijderaar of wasmiddel op de zonnebrandcrème vlek met je vingers of met een borstel met zachte haren. Laat het minimaal gedurende 15 minuten intrekken.

4. Was het kledingstuk

Nadat je het kledingstuk hebt voorbehandeld, kun je het wassen volgens de instructies die op het wasvoorschrift staan. Was het zo heet mogelijk!

5. Roestverwijderaar gebruiken voor hardnekkige zonnebrandcrème vlekken

Heb je na deze stappen nog altijd een zonnebrandcrème vlek in jouw kledingstuk? Was het dan nogmaals met roestverwijderaar. Het is alleen veilig om te gebruiken op witte of kleurvaste kleding.