Welke VPN moet je kiezen?

Life Hacks door Elsemieke

Een VPN maakt het mogelijk om met een gerust hart openbare Wi-Fi-verbindingen te gebruiken, je persoonlijke en werkaccounts onderweg te checken of je browsergeschiedenis af te schermen voor virtuele pottenkijkers. Toch zijn er tegenwoordig zóveel aanbieders, dat jij wel wat hulp kunt gebruiken als je worstelt met de vraag: “welke VPN moet ik kiezen?”

Wat is een VPN?

Een virtueel privé netwerk, beter bekend als ‘VPN’, kun je zien als een soort tunnel die staat tussen je apparaat en het internet in. Perfect wanneer je je online activiteiten graag voor jezelf houdt en je jezelf op deze manier kan verzekeren van toegang tot allerlei websites. Ben je daarnaast in een café aan het werk op je laptop, dan helpt een VPN je ook beschermen tegen onveilige verbindingen, oftewel: een VPN zorgt ervoor dat je veiliger online van het internet gebruik kunt maken. Het beschermt je internetverkeer tegen hackers en indringers en houd je online identiteit verborgen. Veilig internetten met een VPN Surfen via een VPN-verbinding zorgt voor anoniemer, vrijer en veiliger internet: klinkt goed, nietwaar? Misschien vraag je je wel af of internetten met een VPN wel echt noodzakelijk is. Het antwoord is: ja. Het internet brengt gevaren met zich mee die je met een VPN gemakkelijk kunt omzeilen. Zeker wanneer je je bankzaken online regelt en online werkt, dan is het van groot belang dat je gaat voor een VPN om je netwerk te beschermen. Anders loop je het risico dat hackers, websites en allerlei ongure partijen meer over je te weten komen dan je zou willen. Een VPN beschermt je voor die pottenkijkers.

Welke VPN moet je kiezen?

Nu je weet wat de voordelen zijn van een VPN, vraag je je wellicht af welke VPN je dan het beste kunt kiezen. Er is ontzettend aanbod, dus daarom hebben we wat goede opties voor je op een rijtje gezet. Als eerste in het lijstje van beste VPN-providers, staat NordVPN. Dit is een allround VPN en hij is super gebruiksvriendelijk. Al vanaf 2,89 euro per maand kan je elke maand veilig internetten met deze VPN. NordVPN staat vooral bekend om haar veiligheid wat betreft online privacy. Perfect dus als je een bedrijf hebt en veel online zaken regelt. De VPN met de beste kwaliteit-prijsverhouding is bij uitstek Surfshark. Perfect ook als je een simpele VPN zoekt met niet te veel poespas, maar wel goede gebruiksvriendelijkheid. Extra fijn: hij kost je maar 2,09 euro per maand. Maakt het je niet veel uit hoeveel je uitgeeft aan een goede VPN? Dan adviseren we om voor ExpressVPN te gaan, want zij staan bekend om gebruiksvriendelijke applicaties voor verschillende besturingssystemen. Deze VPN is wel iets duurder: voor 6,19 per maand heb je een abonnement op ExpressVPN, maar het is zeker het overwegen waard. Tot slot is CyberGhost een goede optie met de meest uitgebreide geld-terug-garantie. Private Internet Acces (PIA) heeft tot slot het grootste servernetwerk voor weinig geld, maar mét verbinding tot de Amerikaanse Netflix. Kosten? Nog geen 2 euro per maand. Perfect!