Vakantie Life Hacks met peuters

Life Hacks door Sandra E

De vakantie staat voor de deur. Zon, zee, strand en eindelijk dat boek lezen, hoop je. Iedere ouder met kleine kinderen weet dat een vakantie met peuters best intensief kan zijn. Om het toch wat makkelijker te maken voor jou als ouder, maar ook voor de kinderen hebben we een aantal vakantie life hacks op een rij gezet die het voor iedereen wat gezelliger maakt. Want zeg nou zelf; kinderen blij, ouders blij.

Opvouwbaar badje

Een musthave voor iedere ouder op vakantie. Een opvouwbaar badje past makkelijk in de koffer en je peuter kan er heerlijk in spetteren, in het hotel, het strand of op de camping.

De babyfoon app

Wil je niet verplicht elke middag aan je hotelkamer vastzitten als je peuter zijn of haar middagslaapje doet? Installeer dan een babyfoon app of je smartphone of tablet. Een normale babyfoon heeft een bereik van vijftig meter, in de praktijk is dat altijd veel minder ver. De babyfoon app werkt met twee apparaten. Je legt bijvoorbeeld de tablet bij je kindje neer, met de camera richting je peuter en de telefoon neem je mee naar het zwembad. De apparaten verbind je met elkaar met de desbetreffende app. En je kunt even ongestoord dat boek lezen!

Ziploc zakjes

Ga je naar het strand of een dagje weg? Vaak neem je dan een hoop spulletjes mee. Stop bijvoorbeeld speentjes in een ziploc zakje, maar ook reservekleding in zo’n zakje is handig. Het bespaart je een hoop tijd wanneer er onverwacht iets gebeurt. Je hoeft niet in je grote strandtas te graaien en te zoeken naar de spulletjes. Op deze manier heb je het snel bij de hand. Ook een ideale lifehack om thuis te gebruiken voor in de tas.

Peuterfilmpjes

Download genoeg peuterfilmpjes. Het zandkasteel, Bumba, de Teletubbies of het Zandkasteel. Handig voor als je uit eten gaat, op het terras zit of bij het zwembad.

Zonnebrandcrème aanbrengen

Vinden de meeste peuters AB-SO-LUUT niet leuk. Met deze slimme hack wordt het een stuk makkelijker, voor jou en voor je peuter. Met een make-up kwast breng je razendsnel zonnebrandcrème aan. Win-Win situatie, want jij krijgt geen vette vingers en het kietelt lekker voor je kindje.