Schoonmaak hacks voor in je keuken

Life Hacks door Sandra E

Baal jij ook altijd zo van het schoonmaken van je keuken? De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt om lekkere gerechten te maken, maar helaas besteed je ook veel tijd aan het schoon maken. Gelukkig zijn er een aantal handige schoonmaak hacks om je keuken in mum van tijd weer te laten schitteren.

Een blinkende afzuigkap

Op een afzuigkap gaat een hoop vettigheid zitten. Wist je dat je de roosters die in de afzuigkap zitten eruit kunt halen en kunt wassen in de vaatwasser? Doe wat slaolie of babyolie op keukenpapier en wrijf het RVS schoon. Door het dunne laagje dat achterblijft krijgt nieuw vuil minder de kans om het materiaal weer vet te maken.

De oven weer als nieuw

Een oven schoonmaken is een lastig klusje. Het wordt eenvoudiger met deze hack. Maak een pasta van zuiveringszout, witte azijn en water en breng aan op de binnenkant van de oven. Laat het een nachtje intrekken. De volgende dag veeg je de oppervlakken schoon met een natte, warme doek. Kijk, die ziet er weer als nieuw uit! Tip: om je oven langer schoon te houden kun je in de toekomst aluminum ovenschalen gebruiken.

De laden

Maak je keuken laden leeg en ga er met de stofzuiger doorheen, daarna nog even afnemen met een doekje en je laden zijn weer lekker fris.

Verstopte afvoer

Baking soda en azijn zijn ideale middeltjes om je afvoer te ontstoppen. Giet eerst flink wat kokend water door de afvoer. Voeg een kopje baking soda en een kopje azijn toe. Laat de oplossing borrelen en giet nog meer kokend water toe. 

De koelkast weer lekker fris

Ook voor de koelkast is baking soda een fijn middel. Maak een mengsel van twee eetlepels baking soda opgelost in een liter warm water. Maak de binnenkant van de koelkast met dit mengsel schoon. Heb je een nare geur in je koelkast? Plaats een kopje met azijn, dit zal de geur neutraliseren.