Zomerrecept: ijsje van banaan en chocolade

Food door Zora

Heb je zin in een gezond én heerlijk ijsje? Wij hebben het perfecte recept voor bananen-ijslolly's met chocolade waar je maar vier ingrediënten voor nodig hebt. Het is een guilt-free recept omdat het weinig calorieën bevat maar tegelijkertijd kunnen wij er geen genoeg van krijgen! Het eenvoudige recept leggen wij hieronder aan je uit.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote bananen
  • 400 gram (vegan) chocoladestukjes
  • 2 eetlepels kokosvlokken
  • 2 eetlepels gehakte amandelen
  • 1 eetlepel kokosolie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Leg als eerste een vel bakpapier op een bakplaat. Schil vervolgens de bananen en snij ze doormidden. Steek vanaf de onderkant lollystokjes halverwege in de banaan (zie Instagramvideo). Leg de bananen 5 cm uit elkaar op het bakpapier en leg ze 20 minuten in de vriezer.
  2. Verwarm de stukjes chocolade gedurende 60 tot 90 seconden in een grote kom. Roer de chocolade met een garde tot het helemaal gesmolten is. Je kunt eventueel één eetlepel kokosolie toevoegen aan het mengsel om het gladder te maken.
  3. Dompel de bevroren bananen voorzichtig in de kom met gesmolten chocolade. Je kunt een lepel gebruiken om meer chocolade aan de zijkanten van de banaan toe te voegen. Leg de bananen terug op de bakplaat.
  4. Strooi de kokosvlokken en de gehakte amandelen royaal over de bananen en leg ze opnieuw in de vriezer gedurende 10 tot 15 minuten.
  5. Voeg eventueel nog meer van jouw favoriete toppings toe en de ijslolly's zijn klaar!