Heb je een eTA nodig als je naar Canada reist?

Lifestyle door Elsemieke

Dat Canada een land is met ongerepte natuur, wist je ongetwijfeld al wel. Toch zijn er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je voor de eerste keer naar Canada afreist. Zoals je eTA aanvragen bijvoorbeeld. We laten je weten welke reisdocumenten je nodig hebt voor een bezoekje aan Canada!

Vakantie naar Canada: heb ik een eTA nodig?

Canada om haar uitgestrekte natuur en bijzondere wildlife, maar ook zijn er bruisende steden die je kunt bezoeken. Dus of je nu op pad gaat voor natuur, cultuur of om lekker los te gaan met uitgaan: Canada heeft het allemaal! Zeker als je de eerste keer naar Canada vliegt, is het wel handig om op de hoogte te zijn van de belangrijkste administratieve zaken die je moet regelen: zoals je eTA regelen bijvoorbeeld! We praten je bij over de regelgeving rondom dit belangrijke reisdocument voor de Canada.

Op reis naar Canada: wat is een eTA?

Geen zorgen: een eTA aanvragen is gelukkig niet moeilijk, ook niet duur, en het is snel geregeld. First things first: wat is een eTA eigenlijk? De afkorting “eTA” staat voor: “Electronic System for Travel Authorization”. Alle reizigers die naar Canada of naar de Verenigde Staten vliegen, zijn verplicht vooraf een elektronische reisautorisatie aan te vragen. Reis je naar Canada, dan wordt dit visum 'eTA' genoemd. Probeer je eTA minimaal een week voor je vlucht naar Canada te regelen, zodat je geen gebruik hoeft te maken van de spoedprocedure. 

Wat heb je nodig voor je eTA voor Canada?

Ga je binnenkort op vakantie naar Canada? Good for you! Een eTA aanvragen voor uw reis naar Canada is simpel. Voor een eTA moet je een aantal vragen beantwoorden. Je hebt alleen een paspoort nodig, eventuele werkgegevens, een verblijfadres, de gegevens van een thuisblijver en een betalingswijze zoals een bankpas of creditcard. Dan krijg je binnen 72 uur - maar meestal wel sneller - een melding of je bent toegelaten of niet. Wanneer je een eTA aanvraagt, schatten ze in of er kans is dat je een veiligheidsrisico vormt. Schatten ze die kans laag in, dan word je aanvraag goedgekeurd. Een eTA is dus geen document, maar een digitale reistoestemming. Ben je eenmaal aangekomen in Canada, dan hoef je alleen maar je paspoort te laten zien en de boarders weten of je bent goedgekeurd of niet. 

Wat kost een eTA voor je reis naar Canada?

Nu het reisadvies voor de Verenigde Staten weer groen is, is de kans groot dat je een tripje naar Amerika geboekt hebt. Een eTA voor Amerika aanvragen is wel noodzakelijk wanneer je wil afreizen naar de Verenigde Staten, óók als je slechts een korte periode gaat. Het eTA is een digitale reistoestemming die je nodig hebt om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. Geen zorgen, want het kost maar €39,95 per persoon. Valt mee, toch? Er komt wel een extra kostenpost bij, want je moet je eerste overnachting geregeld hebben voordat je het land binnen gaat. Boek dus thuis in ieder geval het hotel voor de eerste nacht in Amerika, wat je ook op het eTA-formulier moet vermelden.

Hoe lang is de eTA geldig voor mijn reis naar Canada? 

De eTA geldigheid is misschien iets waar je je zorgen over maakt wanneer je een tripje naar Canada gepland hebt staan. Dat is nergens voor nodig, want jouw eTA is twee jaar geldig vanaf het moment van aanvragen en goedkeuring. Met dit visa mag je niet langer dan 6 maanden aaneengesloten in Canada verblijven. Genoeg tijd om het land te ontdekken! De geldigheid van een eTA kan om verschillende redenen al eerder vervallen. Een eTA dat eerder verlopen of vervallen is kan niet worden verlengd of gecorrigeerd, maar je kan wel altijd een nieuwe aanvraag doen voor je eTA als je weer naar Canada wil afreizen!