Dit kun je doen tegen zweetplekken in kleding

Beauty & Mode door Sandra E

Warm en zonnig weer is geweldig, maar het wordt al minder fijn om met een paar zweetplekken onder je armen rond te lopen. Zweetplekken in kleding kun je bijna niet voorkomen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren om zweetoksels tegen te gaan en dat niemand de plekken in je kleding ziet. Dit kun je doen tegen zweetplekken in kleding.

1. Draag wijdere en luchtige kleding

Om zweetplekken in je kleding te voorkomen kun je het beste je strakke kleding in de kast laten liggen. Kies voor de wat wijdere en luchtige kleding. Dan zie je al gauw de zweetplekken niet onder je oksels en het gaat minder snel in je kleding zitten.

2. Draag natuurlijke materialen

Kledingstukken die gemaakt zijn van synthetische stoffen laten weinig lucht door. Denk aan kleding gemaakt van polyster of nylon. De stoffen kun niet goed ademen, de warmte kan niet weg (onder andere onder je armen) en je gaat sneller zweten. Dus krijg je zweetplekken in je kleding. Vermijd deze stoffen en kies voor stoffen gemaakt van natuurlijke materialen (zoals katoen) die wel goed ademen. Hierdoor zal je het minder snel warm krijgen en ga je minder snel zweten.

3. Okselpads

Een handige manier om geen zweetplekken onder je oksels te krijgen is het dragen van okselpads. De uitvinding! Deze plak je op je oksel en zorgt ervoor dat je zweet niet in je shirt komt. Een soort verkapt maandverbandje?? :) Deze okselpads zijn bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar.

4. Draag printjes

Hoewel basic printjes en patronen heerlijk zijn om in de zomer mee te flaneren, zijn ze niet het beste om te dragen wanneer je zweetoksels in je kleding wil voorkomen. Je ziet op basic kleding namelijk álles, dus ook zweetplekken. Kleding met patroontjes of printjes vallen minder snel op als je een zweetplek hebt. Draag dus veel kleding met een patroon of een druk printje. Tijd om een nieuwe shopsessie in te plannen?

5. Wassen

Als je snel last hebt van zweet moet je je veel blijven wassen. Dan hebben we het natuurlijk over een frisse douche in de ochtend, maar ook tussendoor kan het helpen om je oksels regelmatig van een opfrisbeurt te voorzien. Was je oksels minimaal 1 of 2 keer per dag. Gebruik alleen water, want te veel zeep zorgt ervoor dat je lichaam alleen maar meer zweet gaat aanmaken. Sluit af met een verfrissende spray van je favoriete deo en je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je te veel gaat zweten in je kleding!