DIY: zo maak je een 70s vaas van een wijnfles

Hobby door Zora

Het DIYen van vazen is razend populair. Dankzij platforms zoals Instagram en TikTok worden wij geĆÆnspireerd om zelf vazen en potten te maken van recyclebare materialen zoals glas, plastic en andere soorten kunststof. Dit keer willen we deze super leuke seventies vaas met je delen!

@mandanaarts funky vase > empty bottle šŸ˜Œ #diy #art #artistsoftiktok #artist #painting #paint #painter #tiktokart #doityourself #creative #sustainable#fyp #foryou ā™¬ Hey Lover - The Daughters Of Eve

Dit heb je nodig

  • Acrylverf
  • Bloem of bakpoeder
  • Dunne penseel
  • Matte vernis voor acrylverf

DIY jaren 70 vaas, zo maak je het

  1. Drink een wijnfles leeg en maak deze goed schoon. Verwijder alle stickers en lijm door de wijnfles te weken in warm water en door voorzichtig de restjes eraf te schrapen met een mes. Laat de fles goed drogen.
  2. Meng de acrylverf in een kleur die jij mooi vindt en voeg vervolgens een theelepel bloem of bakpoeder toe. Door acrylverf te mengen met bloem of bakpoeder, zorg jij ervoor dat de verf dikker wordt en minder doorzichtig zodat het eruitziet als klei.
  3. Verf eerst de basiskleur op de wijnfles en laat de acrylverf goed drogen. Herhaal vervolgens stap twee en drie met verschillende kleuren. Gebruik een dun penseel om een jaren 70 print zoals in bovenstaande video te kunnen recreƫren.
  4. Breng een laag matte vernis aan om jouw nieuwe prachtige vaas een matte finish te geven en om 'm te beschermen tegen vuil, uv-licht en vocht.