Wat is de Curly Girl methode?

Beauty & Mode door Sandra E

Van pluizenbol naar weelderige krullen! De Curly Girl methode (CG Methode) is tegenwoordig een populaire methode onder de krullenbollen. Door deze methode te gebruiken wordt je haar beter gehydrateerd, krullen krijgen een mooiere kruldefinitie, het haar pluist minder en je hebt minder haarverlies. Klinkt goed, dus wat is die curly curl methode precies?

Hoe is de Curly Girl Methode ontstaan?

De Curly Girl Methode is bedacht door Lorraine Massey. Zij worstelde met het verzorgen van haar krullen en is op onderzoek uitgegaan. Ze schreef er zelfs een boek over, het Curly Girl the Handbook. Al haar tips over krullen en de verzorging ervan kun je er in lezen.

Wat is de Curly Girl Methode?

En dan nu de hamvraag; wat is de CG Methode nu precies? Het gaat er bij deze methode om dat je schadelijke ingrediënten uit haarverzorgingsproducten vermijdt zoals, Sodium Laureth Sulfaat (SLS’s), siliconen, parabenen, olien en wax. Dit zijn ingrediënten die je haar uitdrogen. De CG Methode wil juist haarproducten die het haar vocht aantrekken, vasthouden en je haar verzachten. Daarnaast hoort bij de CG Methode een bepaalde manier van het haar wassen, drogen en stijlen.

Welke ingrediënten zijn Curly Girl proof?

Hoe je de CG Methode toepast, verschilt per persoon en het type haar wat je hebt. Je moet erachter komen welke producten het beste voor jou werken. De volgende ingrediënten in haarproducten zijn Curly Girl proof:

  • proteïnen zoals tarwe of soja
  • natuurlijke vetten zoals sheaboter
  • natuurlijk oliën zoals olijfolie, oliezuur of palmitinezuur
  • vochtinbrengende ingrediënten 
  • moisturizers zoals aloë vera
  • ingrediënten die in water oplosbaar zijn, zoals PVP en PVP/VA

Easy Curly Girl Methode voor beginners

Ben je enthousiast geworden over de CG Methode en wil je direct beginnen? Kijk dan eerst eens dit filmpje.