Met deze DIY zonnebrandcrème ben jij bruin in no-time

Life Hacks door Zora

Het is mooier weer aan het worden en het is belangrijk dat wij ons tegen de zon beschermen. Er zijn veel zonnebrandcrèmes op de markt waar jij uit kan kiezen, maar je kan zelf ook je eigen maken met behulp van olie, aloë vera en citroensap.

Olie

Je kunt verschillende oliën gebruiken in jouw zonnebrandcrème. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van olijfolie en kokosnootolie. Ook zit er SPF in allerlei andere soorten oliën. De hoeveelheid SPF in olie is niet heel hoog, zo hebben kokosnoot- en olijfolie maar een SPF van 8. De olie helpt vooral om jouw sneller bruin te laten worden en jouw huid gladder te maken. Kokosnootolie verstevigt ook de huid.

Aloë Vera

Aloë vera gel zorgt ervoor dat jouw huid gehydrateerd blijft. Het laagje gel zorgt ervoor dat jij beschermt bent tegen de directe zonnestralen op je huid. Goed om te weten is dat aloë vera geen SPF bevat.

Citroensap

Citroensap bevat antioxidanten die goed zijn om huidbeschadiging door blootstelling aan de zon te verminderen. Een paar druppeltjes zijn genoeg omdat je anders het risico loopt om jouw huid juist te verbranden. Dit komt door de zuur dat citroenen bevatten. Heb jij een gevoelige huid? Dan kan jij beter kiezen voor kurkuma.

Recept DIY zonnebrandcrème

- Paar druppels citroensap

- Halve theelepel kurkuma

-  1 theelepel pure aloë vera gel

- 50 milliliter olijf- of kokosnootolie

Waarschuwing

Heb jij een extreem gevoelige huid en verbrand jij snel in de zon? Dan kan jij dit recept beter laten liggen!