5 manieren om een muffe kledingkast fris te laten ruiken

Life Hacks door Michelle

Als er eenmaal een muffe geur in je kast hangt is die vaak moeilijk te verdrijven. Het lijkt wel of de kamersprays en parfummetjes het alleen maar erger maken! Zoek jij dé oplossing voor dit probleem? Dan hebben wij hier 5 makkelijke tips om je kledingkast weer fris te laten ruiken.

Een blok zeep

Vergeet de luchtverfrissers, geurstokjes en parfummetjes. Pak er een ouderwets stuk zeep bij. Gebruik een ingepakt stuk zeep zodat er geen restjes op de plank ik je kast blijven zitten. Een andere optie is een zeepketting! Deze kun je kopen of zelf maken. Je kast zal snel weer heerlijk ruiken.

Baking soda

Waar is baking soda niet goed voor? Muffe geurtjes in je koelkast, afwasmachine maar dus ook je kast zal dit poeder verdrijven. Zet een klein bakje gevuld met baking soda op een plank in je kast en je zult al snel van de vieze geurtjes af zijn.

Essentiele oliën

Wil je dat het muffe geurtjes niet alleen verdwijnt maar ook wordt vervangen door een lekker fris luchtje? Voeg dan aan het bakje baking soda een paar druppels van je favoriete essentiele olie toe. Zo kun een natuurlijke en frisse geur verspreiden.

Maak een lavendelpakketje

Lavendel werkt rustgevend. Alleen daarom al is het een goed idee om die geur rond de plek waar je slaapt te verspreiden. Daarnaast is het een heerlijk luchtje om een muffe geur mee te verdrijven. Knip een beetje lavendel uit de tuin of kijk je buren lief aan als je het zelf niet hebt staan. Doe een bosje in een klein zakje en hang die met een mooi lint in je kast. Het ruikt niet alleen lekker maar ziet er ook nog mooi uit!

Schaf een schoenenkastje aan

Bewaar je schoenen niet in je kledingkast. Misschien een inkoppertje, maar zeker geen slechte tip! Zeker in de zomer kun je natuurlijk flink geurende schoenen hebben aan het eind van de dag door je zweetvoeten. Om te voorkomen dat je shirts naar zweetvoeten ruiken kun je je schoenen beter buiten de kast bewaren. Schaf een schoenenrek of kastje aan en je probleem is (deels) opgelost.