DIY: stijlvolle kattenmeubels voor in je interieur

Hobby door Michelle

Katten meubels zijn vaak niet bepaald leuke decoratie voor in je interieur, vaak staat het er puur omdat het een fijne lig of speel plek is voor je huisdieren. Maar dat kan ook anders, er zijn namelijk genoeg leuke en stijlvolle katten meubels die je ook nog eens zelf kan maken.  Wij geven je een aantal voorbeelden!

Kattenmeubels

Televisie renoveren 

Vintage televisies worden nauwelijks meer gebruikt om echt televisie op te kijken. Superleuk dus om het om te verbouwen tot een heerlijk ligplekje voor je kat. Door het scherm eruit te halen en een zacht kleedje neer te leggen vervang je een katten mandje voor een katten meubel wat enorm stijlvol in je interieur staat.

Oude koffers hergebruiken

Van oude koffers kun je gemakkelijk een klein stapelbedje maken voor je katten, hierdoor kunnen ze fijn samen liggen en slapen. Je maakt het door je koffer door tweeën te maken en houten poten eronder te plaatsen, voeg nog een warm kleedje toe en klaar!

Kattenmand aan de muur

Wil je toch trouw blijven aan de kattenmand? Dan is een originele plek wellicht leuk om uit te proberen. Hang je kattenmand op aan de muur op een fijne hoogte voor je kat, hiermee verander jij je kattenmand in leuke muurdecoratie voor in huis.

Katten stapelbed

Heb jij geen vintage koffer in bezit maar wil je wel zo’n leuk katten stapelbed maken? Met wat oude houten kratten kom je ook een eind. Dit staat toch onwijs leuk in bijvoorbeeld de woonkamer!

Zelfgemaakte krabpaal

Krabpalen voor katten zijn over het algemeen aan de prijzige kant, helemaal geen gek idee dus om het zelf te maken. Met hout, mandjes en kratten kan je zelf een leuke krabpaal maken waar je katten heerlijk kunnen liggen en spelen.

Katten bijzettafel

Een bijzettafel kan je gemakkelijk veranderen in fijn lig en slaapplekje voor je kat. Door een dik kleedje of een kussen eraan te hangen kunnen ze heerlijk liggen, staat super leuk zonder veel moeite.

Ga jij een van deze leuke meubels proberen te maken of heb jij een ander leuk do-it-yourself project thuis? Deel het dan met ons!