Vis-taco: een simpel, maar heerlijk recept!

Food door Michelle

Deze ontzettend lekkere vis-taco’s met een knapperig pittige vis, avocado, salade en saus moet je echt eens geprobeerd hebben! Als je al eens een vist-aco hebt gegeten weet je hoe lekker het kan zijn, maar door het zelf te maken is hij absoluut lekkerder dan wanneer je hem bij een foodtruck haalt!

Wat heb je allemaal nodig voor vis-taco?

  • Witvis, welke vissoort je gebruikt maakt niet uit. Je kan bijvoorbeeld zeebaars, heilbot, kabeljauw, roodbaars of schelvis gebruiken.
  • Diverse soorten kruiden. Je kan kiezen voor knoflook-, paprika- of uienpoeder, maar ook andere kruiden of speciale tacokruiden zijn goed.
  • Bloem, dit kan gewone meel zijn maar mag ook spelt,- amandel- of paneermeel zijn. Zolang het de vis maar krokant maakt.
  • Yoghurt
  • Mayonaise
  • Maïzena
  • Zwarte peper
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Kool
  • Tomaat
  • Avocado
  • Limoen
  • Taco's / tortillas

Hoe maak je de vis-taco’s?

In principe zijn deze vis-taco's niet heel ingewikkeld. Het is namelijk gewoon een andere variant van de taco's of wraps die we gewend zijn. Door af en toe te varierën tussen vlees en vis heb je altijd wat lekkers om klaar te maken. Zo blijven de maaltijden lekker divers en kun je altijd iets anders invullen. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om eens een lekkere vegetarische taco te nemen. Dat mag je uiteraard zelf indelen.

  • Bereid eerst de vis voor. Snijd deze in blokjes van 2 centimeter en klop vervolgens in een kom de bloem samen met de kruiden, maïzena, zout en peper.
  • Snijd de kool, tomaat en avocado in blokjes voor de vulling
  • In een andere kom maak je de saus klaar. Dit doe je door de yoghurt samen met de mayonaise, limoensap, tacokruiden, cayennepeper en zwarte peper te kloppen.
  • Doop nu alle stukjes vis in het bloemmengsel en bak ze per kant slechts 2 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur. Zo krijg je een heerlijk krokant laagje om de vis heen.
  • Warm de tortilla’s (of tacoschelpen) op in een pan op hoog vuur. Dit hoeft maar 10 seconden per kant. Vul vervolgens elke tortilla met een paar stukjes vis, de salade en als laatste de saus.

Smullen maar!